14.9.2023

Лидери с визия за устойчив бизнес – запознайте се с още лектори на Логистичната Бизнес Конференция

Продължаваме представянето на личностите, чиято богата експертиза и визионерство променят бизнес средата и вдъхновят предприемачите за устойчиви реформи.

Елате на 11. Логистична Бизнес Конференция и чуйте какво имат да споделят те за своя опит при въвеждането на решения за SMART, GREEN AND SUSTAINABLE TRANSPORT AND LOGISTICS, както и съветите им за адаптиране към трансформациите на веригите на доставки.

SUSTAINABLE TRANSPORT and LOGISTICS

Работата е добре свършена, когато пълният обем на поръчката е изпълнен навреме при добър разход. В същото време обаче очакванията и критериите за устойчивост на управлението на веригата на доставки се повишават, а това изисква и промяна в процесите на работа.

„Най-сложната крачка, която предстои за нашия пазар, е тази към пълната дигитализация на складовите и част от транспортните процеси. В близките десет години логистиците ще бъдат все по-близо до IT сферата“- в това е убеден Явор Ницов, мениджър Логистика във ФАНТАСТИКО ГРУП. Споделя, че се чувства на точното място, защото получава зелена светлина да изгради нов модел на логистика за компанията. Явор Ницов ръководи екип от 150 души в Логистичния център на ФАНТАСТИКО ГРУП в град Елин Пелин. На ЛОГИСТИЧНАТА БИЗНЕС КОНФЕРЕНЦИЯ мениджърът ще говори за новаторските решения за устойчивост в няколко направления – стратегии за създаване и развитие на кадри в логистиката, решения за намаляване използването на пластмаса в склада.

Глобалната икономика ще работи с голям свръхкапацитет, който ще трябва да бъде добре диверсифициран и разположен в приятелски държави (friendshoring), за да може да се преодолее риска от свръхконцентрация. Може ли да се предотврати връщането на световната икономика към политика на протекционизъм? Какви ще са последиците за производствените вериги на доставки? Отговорите ще ни посочи Кристофор Павлов, главен икономист на УниКредит Булбанк. На ЛОГИСТИЧНАТА БИЗНЕС КОНФЕРЕНЦИЯ той ще говори за процесите на реорганизация на веригите на доставки и какво означава това за българското стопанство, как разместването на геополитическите пластове ще повлияе върху световната икономика и търговски потоци в следващите години.

GREEN TRANSPORT and LOGISTICS

Как дигиталната трансформация и софтуерни решения помагат за разширяване на бизнеса?

Как дигиталната трансформация и софтуерни решения помагат за разширяване на бизнеса? Отговорите ще ни дадат специалистите от ФТС България – Тодор Кънчев, продуктов мениджър, Стефан Петров, старши консултант. Към тях ще се присъедини и Калин Димчев, мениджър за регионите Адриатикс и Югоизточна Европа, мениджър за България на Microsoft. Темата на лекцията им ще бъде AI Copilot: Навигиране в бъдещето на транспортната индустрия с Microsoft. Кои са нововъведенията и тенденциите в продуктите на пазара? С какви амбиции и ентусиазъм визионерите се впускат в следващата ера на бизнес приложенията, преобразена от генеративния AI – ще разберем по време на ЛОГИСТИЧНАТА БИЗНЕС КОНФЕРЕНЦИЯ. Припомняме, че наскоро ФТС България спечели престижната награда на Microsoft Партньор на годината 2023 за България.